Единственият ни представител в най-голямата ММА промоция в света Благой Иванов

...
Единственият ни представител в най-голямата ММА промоция в света Благой Иванов
Коментари Харесай

Първа победа за Благой Иванов в UFC

 Багата: Готов съм за Бен Ротуел
Единственият ни представител в най-голямата ММА промоция в света Благой Иванов - Багата завоюва първата си борба в UFC на галавечерта FIght Night 146 в Уичита, Канзас. И тримата съдии присъдиха триумфа с 29-28 (2-1 рунда) за сънародника ни против коравия деец Бен Ротуел, който се завърна в осмоъгълника след близо тригодишна пауза. Багата съумя да в пласира повече удари и бе по-активен с водещия си десен прав, като това бе задоволително за успеха му в оспорвания и трогателен конфликт.

" Страхотен дуел, Ротуел е същински боец, аз съм доста разчувствуван сега. Искам да благодаря на екипа и на фамилията ми, тази победа е за родината ми България! Отправих повече удари и мисля, че направих задоволително за успеха ", сподели Багата веднага след решението зависим на страстите, което си личеше в гласа му.

В първия рунд Багата и Ротуел повече се дебнаха, въпреки и двамата да съумяха да вкарат тежки удари. Истинското шоу стартира във втория. Багата разкърви носа на противника си, до момента в който " Биг Бен " съумя да нанесе съществени удари и да подуе лявата скула на българина. В третия рунд, Ротуел се хвърли в офанзива и съумя да пласира още точни удари, само че в последна сметка не съумя да доближи до съдийско решение в своя изгода.

Победата ще изкачи Иванов в ранглистата на тежка категория, където заемаше 15-та позиция преди борбата с Ротуел. Американецът се бе бил за последно на 4 октомври 2016 година, като преди дългата си пауза в кариерата бе записал влиятелни триумфи над Алистър Овърийм, Мат Митриоун и Джош Барнет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР